Peste 2.000 de dosare depuse în prima zi de înscriere la facultate

Mii de absolvenţi de liceu s-au grăbit să-şi depună dosarele de înscriere la una sau mai multe facultăţi din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” chiar din prima zi de înscriere. Peste 2.000 de candidaţi şi-au depus dosare de admitere, iar Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică se află în fruntea clasamentului în ceea ce priveşte numărul de dosare.
Pentru specializările de licenţă, cursuri de zi, s-au depus 1.871 de dosare de admitere chiar din prima zi de înscriere, iar universitatea a scos la concurs pentru această formă de învăţământ 928 de locuri fără taxă şi 1.922 de locuri cu taxă.
Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică oferă cele mai solicitate specializări, şi numai la această facultate s-au depus miercuri 1.222 de dosare. La majoritatea specializărilor numărul locurilor scoase la concurs a fost depăşit de cerere, iar un exemplu în acest sens este specializarea Administraţie publică, unde, pentru ocuparea a 15 locuri fără taxă şi 85 de locuri cu taxă, s-au depus numai în prima zi de admitere 143 de dosare.
La celelalte facultăţi şi specializări din cadrul universităţii s-au depus dosare de admitere într-un număr mai mic, dar în unele cazuri numărul de locuri scoase la concurs a fost depăşit deja chiar de la debutul perioadei de înscriere. La polul opus se află specializările care nu au avut aşa de mare căutare printre candidaţi încă din prima zi de admitere. Pentru specializarea Muzeologie au optat doar şapte candidaţi în prima zi de admitere, la Geografia Mediului s-au depus patru dosare, la Filosofie numai două, în timp ce la specializarea Relaţii Internaţionale şi Studii Europene nu a fost depusă nici o cerere de admitere.
Pentru specializările cu formă de învăţământ la distanţă s-au înscris 301 candidaţi în prima zi. Şi la această formă de învăţământ, Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică este în top, cele mai multe dosare fiind depuse la profilurile din cadrul facultăţii menţionate.
La Universitatea „Ştefan cel Mare” înscrierile continuă până pe 24 iulie 2009, cu excepţia zilelor de sâmbătă şi duminică. Pe 25 iulie, candidaţii înscrişi la facultăţi unde admiterea se face pe bază de concurs vor susţine examenul.
Rezultatele primei sesiuni de admitere din acest an vor fi afişate pe 26 iulie, iar înmatricularea candidaţilor declaraţi admişi se va realiza între 27-31 iulie.

SURSA
Bookmark and Share

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

About US

free counters

Site Info

About Me

Page Rank