Furau dosare din sediul poliţiei, pentru a-i scăpa pe infractori

Cei doi agenţi din cadrul postului de poliţie Stulpicani, reţinuţi în cursul zilei de joi de ofiţerii anticorupţie, au fost arestaţi preventiv, ieri după-amiază, de judecătorii Tribunalului Suceava.
Agenţii Daniel Cristian Jitari (34 de ani) şi Toader Olari (53 de ani) au fost arestaţi preventiv pentru săvârşirea infracţiunilor de corupţie, abuz în serviciu, furnizare de informaţii neaccesibile publicului şi sustragere de înscrisuri.
Acuzaţiile ce li se aduc celor doi subofiţeri sunt cât se poate de grave şi, dacă se vor dovedi adevărate, îi vor ţine pe cei doi mult timp de acum încolo în spatele gratiilor.
Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, agentul Daniel Cristian Jitari a pretins şi primit diferite sume de bani de la mai mulţi indivizi, pentru a-i favoriza în derularea unor anchete penale. Din câte se pare, o parte dintre indivizii care au beneficiat de serviciile poliţistului au recunoscut totul în faţa organelor de anchetă.
Jitari, împreună cu celălalt poliţist învinuit, Olari, sunt acuzaţi, de asemenea că, în schimbul a câte 600 de lei fiecare, au acceptat să efectueze demersuri pentru recuperarea unor datorii pe care o persoană din Stulpicani le avea faţă de un consătean.
Procurorii anchetatori susţin că cei doi agenţi de poliţie, în prezent suspendaţi, au sustras din sediul postului de poliţie la care lucrau mai multe înscrisuri şi chiar dosare penale, făcându-i scăpaţi pe mai mulţi indivizi certaţi cu legea. Documentele furate au fost găsite, ulterior, în 
urma percheziţiilor, la domiciliile celor doi poliţişti.
Abuzurile constatate de anchetatori nu se opresc aici. Jitari, susţin procurorii, i-au prevenit în repetate rânduri pe anumiţi gaterişti şi patroni de societăţi din zonă când erau anunţate controale ale autorităţilor silvice, poliţiei sau jandarmeriei.
Totul până acum două zile, când o echipă complexă de procurori, ofiţeri anticorupţie şi poliţişti, sprijinită de jandarmi şi reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare Suceava, a descins la Stulpicani.
Bookmark and Share

1 comentarii:

Anonim spunea...

ce imi vine sa ma mai rad:))



http://www.seexxx.in

Trimiteți un comentariu

 

About US

free counters

Site Info

About Me

Page Rank