Înscrieri peste numărul de locuri scoase la admitere

În primele două zile de depunere a dosarelor de admitere la facultăţile din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, numărul locurilor scoase la concurs a fost depăşit de cel al candidaţilor care s-au înscris la cursurile de licenţă, zi. În primele două zile de înscriere s-au depus cu 891 de dosare mai mult decât numărul de locuri scoase la concurs, atât bugetate, cât şi în regim cu taxă.
Universitatea „Ştefan cel Mare” a scos la concurs pentru această sesiune de admitere un număr de 928 de locuri bugetate şi 1.922 de locuri în regim cu taxă, la cursurile de zi, licenţă. Dosarele depuse până acum depăşesc numărul de locuri, iar Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică a bătut recordul înscrierilor, cu 2.429 de dosare depuse în doar două zile de la startul înscrierilor. Deşi numărul de înscrieri l-a depăşit deja pe cel al numărului de locuri, există specializări pentru care au optat foarte puţini candidaţi sau chiar nici unul. Un exemplu în acest sens ar fi specializarea Limba şi literatura ucraineană şi o limbă modernă, pentru care nu a optat încă nimeni, în timp ce la specializarea Biblioteconomie şi ştiinţa informării s-a înscris un singur candidat.
Şi la învăţământul la distanţă cererea este mare, iar numărul de locuri scoase la concurs este aproape ocupat. Universitatea a scos la concurs la această formă de învăţământ un număr de 960 de locuri, pentru care au optat până acum 730 de candidaţi. La studiile de masterat, pentru ocuparea a 580 de locuri s-au înscris în primele două zile 176 de concurenţi.
Perioada de înscriere la facultate continuă până pe 24 iulie. O zi mai târziu, la Universitatea „Ştefan cel Mare” se vor organiza probele de admitere pentru facultăţile la care se intră pe bază de concurs, iar pe 26 iulie se vor afişa rezultatele acestei sesiuni. Candidaţii declaraţi admişi se vor putea înmatricula în perioada 27-31 iulie.
Bookmark and Share

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

About US

free counters

Site Info

About Me

Page Rank