Populatia lumii...

Uitati ceva interesant gasit pe DC++,special pentru "celmaibun" precizez ca, aceasta nu este o statistica reala, dar daca ar fi atent observa asta.


Daca ai putea reduce populatia din intreaga lume la un sat de 100 de persoane, mentinand proportiile tuturor popoarelor existente pe pamant, acest sat ar fi compus in felul urmator:
-57 de asiatici
-21 de europeni
-14 americani (din America de Nord, Centru si Sud)
-8 africani
-52 ar fi femei
-48 barbati
-70 nu ar fi albi
-30 albi
-70 nu ar fi crestini
-30 crestini
-89 ar fi heterosexuali
-11 ar fi homosexuali
-6 persoane ar avea 59% din bogatiile lumii si toate 6
-ar fi din Statele Unite
-80 ar sta in case de nelocuit
-70 ar fi analfabeti
-50 ar suferi de malnutritie
-1 ar fi pe moarte
-1 ar fi pe punctul de a se naste
-1 ar avea un computer
-1 (da, numai 1 ar avea diploma de studii)
Daca te gandesti la lume din perspectiva asta, nevoia de a accepta, de a intelege si nevoia de educatie devin clare.
Ia in considerare si asta:
-Daca te-ai trezit azi-dimineata mai mult sanatos decat bolnav, inseamna ca ai mai mult noroc decat milioane de persoane care nu vor apuca sa traiasca saptamana viitoare.
-Daca nu ai trait pericolul unei lupte, singuratatea unei inchisori, agonia torturii sau chinurile foamei - esti inaintea altor 500 de milioane de oameni de pe lumea asta.
-Daca poti sa intri in biserica fara teama ca vei fi amenintat, arestat, torturat sau omorat - esti mai norocos decat 3 miliarde de persoane.
-Daca ai mancare in frigider, haine cu care sa te imbraci, un loc unde sa dormi si o casa in care sa stai - esti mai bogat decat 75% din populatia lumii.
-Daca ai bani in banca, in portofel si cateva monede intr-o pusculita esti printre cele 8 procente ale persoanelor care traiesc bine.
-Daca parintii tai sunt inca in viata si inca impreuna - esti, intr-adevar, o persoana rara, chiar si in Statele Unite si Canada.
-Daca poti sa citesti acest mesaj esti de doua ori binecuvantat: pentru ca cineva s-a gandit la tine si pentru ca nu te numeri printre cele doua miliarde de persoane care nu stiu sa citeasca.
Privind aceste fapte in perspectiva simti altceva cand zici de omenire...
Bookmark and Share

3 comentarii:

E faine blogul asta,macar de ar fi toate asa... spunea...

faine blogu'asta macar de ar fi toate asa...www.jocuribarbie-bratz.us daca sunteti interesati

celmaibun spunea...

dupa statisticile astea..nu crezi ca realitatea este altfel decat o nareaza oamenii? :)

Anonim spunea...

o sa fiu rau si o sa zic ca nu ii pune nimeni pe aia din africa , india , banglades , pakistan , indonezia si restu asiei sa se inmulteasca mai rau ca furnicile ( in schimb in europa e exact invers . populatia imbatraneste ca nu prea facem copii ) . asta e vina lor nu a americanilor sau a europenilor. china are 1,3 miliarde si jumate din teritoriul sau nu poate sustine ppopulatia cu resusele minerale sau alimentare ce le are. de india si restu . no coment . macar china incearca sa rezolve problema . nu sa dea vina pe ,, exploatatorii din vest " .

Trimiteți un comentariu

 

About US

free counters

Site Info

About Me

Page Rank